© 2023 by Don Richards. Proudly created with Wix.com

1/2

"Soraya bijvoorbeeld. Zij moest godsdienst leren. Allemaal lange teksten. Puffen, zweten ... het lukte niet. Ik stelde haar de vraag:'Stel dat jij leraar bent, hoe zou jij het aanpakken?' Ze heeft alle leerstof uitgetekend en aan mij gepresenteerd. 'Zal ik je nu eens overhoren?', vroeg ik. Ze schrok: 'Nee, mevrouw, dat heeft geen zin. Ik heb het nog niet gestudeerd.' Toen ik toch vragen stelde, kon ze die moeiteloos beantwoorden en vloog ze letterlijk rond mijn nek. Een geweldige boost voor haar én voor mij!"

LIJST VAN ACTIVITEITEN

WORKSHOP VOOR OUDERS

30/01/2017 & 27/02/2017 & 23/05/2017

Drie gezellige avonden met familie, vrienden en kennissen, allemaal ouders van een puber, hier bij mij thuis. Op een interactieve manier proberen wij hen handvaten aan te reiken om thuis hun kind beter te kunnen begeleiden. De tweede avond coachen wij hen in het geven van feedback aan hun kind. Feedback die de puber laat leren uit fouten en faalervaringen én die hen uit hun comfortzone brengt waardoor ze in staat zijn om iets bij te leren. De laatste avond begeleiden we de ouders bij het opstellen van een stappenplan om een zwakke executieve functie van de puber weg te werken.

UITWISSELING VAN IDEEEN

06/11/2017

Pieter Tytgat is de auteur van het boek "Krachtig leren, neuro-wetenschappelijk benaderd" en heeft een onderzoek verricht naar hardnekkige neuro-mythes in het onderwijs. Het was dus zeer verrijkend om met hem van gedachten te wisselen en mogelijke pistes tot samenwerking te bekijken.

WORKSHOP VOOR HET ZESDE LEERJAAR

03 & 05/10/2017

Een Einsteinles voor de leerlingen van het zesde leerjaar van het Sint-Pieterscollege te Jette:
- What about multitasken?
- Het verhaal van ons brein!

Wat een enthousiaste bende!!! Een keileuke ervaring!

COACHINGSTRAJECT

Schooljaar 2017-2018

Een geweldig project!!!
Het Sint-Franciscusinstituut te Melle heeft ons gevraagd om hen te coachen in de opstart van hun huiswerkklas en het leerkrachtenteam onder te dompelen in de wereld van de growth mindset. Enkele sfeerbeelden...

ASJOKA

Schooljaar 2018-2019

Ongelofelijk maar waar!!! Wij zijn geselecteerd door Asjoka om deel te nemen aan het Edushakers-evenement...